Neohodnotené

BEWIT Amyris

Vůně je lehce dřevitá, sladká, balzámová. Meditativní povaha oleje **podporuje tvůrčí energii, harmonizuje a upokojuje mysl.** Oblíbený fixátor v parfumerii.
Variant
Môžeme doručiť do:
11.12.2023 - Zvoľte variant
Skladom, odosielame ihneď (1 ks) Vypredané Zvoľte variant
Kód: 9000000100010237 9000000100010238 Zvoľte variant
€28,07 / ks €3,37 / ks od €3,37 / ks

AMYRIS (WEST INDIAN SANDALWOOD OIL)

Dřevitá, jemná, houževnatá vůně esenciálního oleje amyris navozuje příjemně hřejivou atmosféru. Pro svůj mírně sedativní charakter se stal také výbornou relaxační a meditační pomůckou. Povzbuzuje rovněž k otevřenosti a podporuje tvůrčí energii.

V parfumerii je velmi oblíbeným fixátorem, který výborně doplňuje ostatní vůně. Své nenahraditelné místo má i v péči o problematickou, suchou a stárnoucí pleť.

 

100% ČISTÝ ESENCIÁLNÍ OLEJ Z KŮRY STROMU AMYRIS

Amyris (//Amyris balsamifera//) - citrusový strom dorůstající do výšky až osmi metrů. Výsledný esenciální olej je získáván z jeho kůry šetrným procesem, destilací vodní parou.

 

VĚDĚLI JSTE ŽE?

Amyris je rovněž přezdíván jako indické santalové dřevo, a to kvůli podobnosti s vůní pravého santalového dřeva (//Santalum album//). Tyto dva druhy stromů si však nejsou nikterak botanicky příbuzné a z nich získávané pryskyřice mají odlišné chemické vlastnosti. Esence amyrisu není proto jeho plnohodnotnou náhradou v aromaterapii.

 

SLOŽENÍ

Esenciální olej amyris je přírodním koktejlem stovek biologicky aktivních látek. Avšak za stěžejní je považována látka zvaná Valerianol.

 

BENEFITY ESENCIÁLNÍHO OLEJE AMYRIS

Pro hlubokou meditaci

Esenciální olej amyris je pro svou relaxační a uvolňující energii nenahraditelnou meditační pomůckou. Jeho vůně navozuje pocity klidu a napomáhá při rozvolnění nepříjemného napětí. Povzbuzuje rovněž k otevřenosti a podporuje tvůrčí energii.

Fixátor vůní

Esenciální olej amyris je díky své zemité vůni olíbený při výrobě parfémů, do kterých je přidáván pro stabilizaci vonných směsí. Hodí se především do kompozic pánských parfémů a zároveň působí mírně afrodiziakálně. Dobře se mísí například s benzoinem, kardamomem, kadidlem, santalovým dřevem či pačuli. Pár kapek lze přidat i do difuzéru, domácích mýdel a tělových olejů.

Rituální péče o pleť

Esenciální olej amyris bývá častou přísadou v kosmetických přípravcích určených pro suchou, stárnoucí, ale také problematickou pleť. Zředěný s nosným olejem dokáže pleť projasnit a sjednotit její tón.

 

BENEFITY ESENCIÁLNÍHO OLEJE AMYRIS V KOSTCE

  • Vhodný k relaxaci a meditaci
  • Podněcuje kreativitu a intuici
  • V parfumerii se uplatňuje jako fixátor vůní
  • Po naředění s nosnou bází může být aplikován i na pleť a pokožku
  • Dobře se mísí například s benzoinem, kardamomem, kadidlem, santalovým dřevem či pačuli
  • ŘEDĚNÍ PŘI APLIKACI NA POKOŽKU
  • Před aplikací na pokožku esenciální olej vždy důkladně nařeďte s BEWIT nosným olejem.

 

ŘEDĚNÍ PŘI APLIKACI NA POKOŽKU

Před aplikací na pokožku esenciální olej vždy důkladně nařeďte s "BEWIT nosným olejem":[https://bewit.love/prirodni-za-studena-lisovane-oleje/].

|------------------ | | Počet kapek* | Množství nosného oleje [ml] | | Základní ředění | 5 | 30 | | 10ml olejové parfémy | 1 | 10 | | 50ml pleťová séra a krémy | 8 | 50 | | 100ml pleťová séra | 16 | 100 | | 200ml tělové a masážní oleje | 33 | 200 |

*1 kapka esenciálního oleje = cca 0,05 ml

Doporučené lahvičky:

 

NAHLÉDNUTÍ DO HISTORIE

Ve stínu santalového dřeva

Pro svou hořlavou pryskyřici je dřevo amyrisu tradičně používáno k výrobě pochodní. Po dlouhou dobu bylo mylně považováno za santalové dřevo až do konce sedmnáctého století, kdy bylo zjištěno, že se jedná o botanicky absolutně rozdílný strom.

 

ZEMĚ PŮVODU: INDIE

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: