Neohodnotené

Benzoinový rezinoid

Benzoin má sladkú, teplú, bohatú vanilkovú vôňu so živicovými tónmi. Dodáva pocit pokoja a stability a môže pomôcť pri prechladnutí alebo kožných problémoch.
Variant
Dodanie do 10 dní (2 ks) Dodanie do 10 dní (2 ks) Dodanie do 10 dní (2 ks) Zvoľte variant
Kód: 1100000100150004 1100000100050004 1100000100990004 Zvoľte variant
€49,25 / ks €24,13 / ks €2,68 / ks od €2,68 / ks

100% čistý BENZÍNOVÝ ÉTERICKÝ OLEJ

Benzoínová silica sa získava z tropického stromu, ktorý rastie až do výšky 20 metrov. Rastie v juhovýchodnej Ázii, najmä v Thajsku a Indonézii. Do kmeňa stromu sa urobia zárezy, z ktorých vyteká olej, ktorý na vzduchu stuhne. Názov benzoin je odvodený z arabského luban-jawi, čo znamená kadidlo z Jávy. Získava sa zo živice stromu Styrax Benzoin, ktorý sa nazýva aj guma Benjamin Gum.

Pre aromaterapiu sa pryskyrica extrahuje rozpúšťadlom, aby sa vytvorilo silné lepkavé absolútno. Môže sa však stať, že viskozita je silnejšia, ako v prípade BEWIT BENZOIN. Pri silnej viskozite môže byť práca s esenciálnym olejom náročná, preto vám prinášame niekoľko tipov, ako na to.

Benzoín je veľmi hustý, nekvapká cez kvapkadlo. Je určený pre tých, ktorí chcú vytvoriť zmes s inými esenciálnymi olejmi alebo ho zriediť v rastlinnom oleji. Pred použitím by ste mali kvapkadlo úplne vybrať z fľaštičky.

 

Práca s viskóznymi látkami

Niektoré CO2, absolúty, balzamy, živice môžu byť pri izbovej teplote tuhé až takmer tuhé. Tradičnou metódou práce s hustými éterickými olejmi je jemné zahrievanie, ktoré sa musí vykonávať šetrne a čo najkratší čas, aby nedošlo k znehodnoteniu obsiahnutých látok.

Anya McCoy, zakladateľka a hlavná inštruktorka Inštitútu prírodnej parfumérie, sa podelila o techniku, ktorá využíva ryžu ako ohrievacie činidlo. Je to lepšie ako priame zahrievanie fľaštičiek s éterickými olejmi vo vodnom kúpeli. Približne 1 šálka suchej ryže sa rovnomerne ohreje v mikrovlnnej rúre alebo v rúre. Fľaša obsahujúca vysoko viskózny obsah sa vloží do zohriatej ryže a nechá sa, kým sa aróma nezačne zohrievať a skvapalňovať.

Zemný olej

Benzoinový éterický olej sa všeobecne považuje za kľudový a používa sa pri preťažení mozgu. Jemne uzemňuje, odpútava pozornosť od nepríjemných myšlienok. Môže pomôcť pri nervóznej úzkosti a obavách, používa sa na navodenie meditatívneho rozpoloženia a pokoja.

Vône pre lepší dych

Môže pomôcť upokojiť kašeľ a uľahčiť odkašliavanie, zlepšiť chrapot, stratiť hlas.

Vhodné pre krém na ruky

Kombinácia vlastností benzoínového esenciálneho oleja predurčuje tento olej na možnú pomoc pri prasknutej a poranenej pokožke, omrzlinách a drobných poraneniach. Benzoín v kréme je vynikajúci na ochranu rúk v chladnom a vlhkom počasí.

Prínos pre pokožku

Môže sa používať pri problémoch s pokožkou, ako je suchá pokožka, pomáha udržiavať potrebnú prirodzenú hydratáciu. Na ošetrenie pleti ponúka možné protivráskové pôsobenie, pomáha znižovať viditeľnosť jazvičiek, strií a pomarančovej kože. Podporuje pružnosť a mladistvý vzhľad pokožky.

V parfumoch a ústnej starostlivosti

Keď ide o parfumériu, kde bol údajne súčasťou obľúbeného tuhého parfumu anglickej kráľovnej Alžbety I., výrobky na ťažkú pleť, pridáva sa aj do zubnej hygieny. Používa sa aj ako prírodný konzervačný prostriedok v kozmetike.

V potravinách

Benzoín je tiež súčasťou potravinárskeho priemyslu, kde sa používa na ochucovanie nápojov, žuvačiek, cukríkov alebo pudingov.

 

Výhody BENZÍNOVÉHO ÉTERICKÉHO OLEJA

 

Pohľad do histórie spoločnosti BENZOIN

Benzoin v Biblii

Benzoín je jedným z olejov spomínaných v Biblii. Niektorí učenci sa domnievajú, že sa tu spomína ako onycha, ktorá bola tradične známa svojimi upokojujúcimi vlastnosťami, ako aj účinkom na pokožku. V staroveku sa používal na zlepšenie pleti a výživu pokožky, ale aj na dezinfekciu, rovnako ako sa od polovice 18. storočia používal na čistenie a dezinfekciu v nemocniciach.

Prekračovanie storočí a sveta

Na Ďalekom východe slúžil benzoín po stáročia ako kadidlo a liek a čínski lekári ho používali na dýchacie a močové ťažkosti. Prášková forma živice bola obľúbená v starovekom Grécku a Ríme a používala sa ako aromaterapeutický fixátor vône.

Jako súčasť balzamov

Benjamínová guma, ako sa nazýva v strednej Európe, sa stala najdôležitejšou zložkou tzv. mníšskeho balzamu, ktorý sa používal na boľavú, prasknutú pokožku a vo forme výparov na inhaláciu pri dýchacích ťažkostiach. Vo Francúzsku sa stal známy ako baume pulmonaire alebo pľúcny balzam.

Meditačné účely

V starovekých civilizáciách mal benzoín nielen liečebnú, ale aj kultovú úlohu, pálil sa na nohy mŕtvych, aby pomohol duši dostať sa do neba, a bol veľmi obľúbený na meditačné účely u kočovníkov v Maroku. V hinduizme sa používal pri chrámových obetiach.

 

Zdroje

[1] Lawless, Julia: Encyklopédia esenciálnych olejov. Londýn, Harper Thorsons, 2014, 47-48 s. [2] Mojay, Gabriel: Aromaterapia na liečenie duše. Praha,, Nakladateľstvo Alternativa, 2019, 50-52 s.

 

Český botanický názov. Anglický názov. Latinský názov: Styrax benzoin Krajina pôvodu: Indonézia Metóda výroby: Extrahované absolútom/rozpúšťadlom Použitá časť rastliny: Živica

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie