BEWIT® PRAWTEIN® ACAI BERRY PLUS
Kategória: | Prawtein |
---|---|
Varianta: | BEWIT® PRAWTEIN® ACAI BERRY PLUS |
PRAWTEIN® ACAI BERRY PLUS obsahuje superpotravinu bohatú na antioxidanty
Prawtein je obohatený o tmavé, fialovočervené plody vysokej palmy euterpe brazílskej, ktorá rastie v tropických oblastiach Južnej Ameriky. Tieto plody, známe ako bobule acai, sú už tisícky rokov neodmysliteľnou súčasťou miestnej medicíny. Vďaka vysokému obsahu antioxidantov patrí acai berry stále medzi najvyhľadávanejšie superpotraviny na svete.
Vynikajúca červená repa, znamenitá žerucha peruánska, slávna snodar, pôsobivá gynostemma päťlistá a užitočná žihľava. Pre blahodarné účinky nielen týchto zložiek je ACAI BERRY PLUS doslova koktailom širokého spektra biologicky aktívnych látok a antioxidantov v tej najprirodzenejšej forme. Prawtein ACAI BERRY PLUS je teda celá, harmóniu navodzujúca podpora.
Kakaové bôby - nevyhnutný základ pre všetky Prawtein
Základnou zložkou prawteins sú 100 % prírodné BIO RAW fermentované nepražené kakaové bôby. Po vysušení na slnku sa kakaové bôby zbavia šupky a rozdrvia sa na zrnká. Tie sa potom spolu s ostatnými prísadami rozomelú na jednotnú hmotu - výsledný prawtein - tým najšetrnejším spôsobom.
Samotné nepražené kakaové bôby sú dôležitým zdrojom nielen širokého spektra vitamínov, minerálov a cenných fytonutrientov, ale aj kvalitného kakaového masla, rastlinných proteínov a účinných antioxidantov. Okrem toho sú takéto kvalitné kakaové bôby najlepším prírodným zdrojom veľkého množstva ľahko stráviteľného horčíka a potrebnej organickej síry.
Výťažky z morských rias a rastlinných púčikov
BIO RAW OMEGA COMPLEX obohacuje zloženie pravteínu o cenné, ľahko vstrebateľné výťažky z BIO certifikovaných chaluh. Tie pochádzajú zo západného pobrežia Írska, z najčistejších vôd severného Atlantiku. Výťažky z púčikov, ktoré sú súčasťou BIO RAW GEMMA COMPLEX, dopĺňajú zloženie výrobku o látky, ktoré sa podieľajú na ochrane a výstavbe nových rastlinných systémov.
Spolu s certifikovanými CTEO® esenciálnymi olejmi, sušenými bylinami, výnimočnými superpotravinami a prírodnými sladidlami predstavujú naše pravteiny úplne jedinečný produkt najvyššej možnej kvality.
11 dôvodov, prečo si vybrať PRAWTEIN ACAI BERRY PLUS
- Obsahuje svetoznáme bobule acai, superpotravinu bohatú na antioxidanty.
- 100% poteší všetkých vegetariánov a vegánov.
- Vyrába sa výlučne z prírodných zložiek najvyššej kvality.
- Žiadne syntetické farbivá, plnidlá, stabilizátory,...
- Väčšina zložiek je v certifikovanej kvalite BIO RAW a mnohé pochádzajú z voľnej prírody.
- Bylinky a púčiky sú ručne zbierané na úpätí Beskýd a sušené na slnku.
- Obsahuje terapeutické esenciálne oleje CTEO®.
- Teplota procesov nepresahuje 42 °C, čo je zatiaľ najšetrnejší spôsob spracovania.
- Vyrába sa v malých sériách v našom výrobnom závode v Ostrave.
- Pestovanie, výroba, testovanie a kontrola zahŕňajú vysoký podiel manuálnej práce.
- Každá pravička je vyrobená s láskou a láskavou starostlivosťou všetkých zúčastnených.
Prawtein je stále nažive
Šetrné zaobchádzanie, 100 % prírodné suroviny a nízke teploty spracovania. Vďaka tejto kombinácii si krevety zachovávajú maximálne množstvo životne dôležitých enzýmov = sú stále živé.
Mierne enzymatické zmeny v štruktúre a vôni môžu byť dôkazom tejto živosti. A to aj napriek tomu, že zloženie riktínov je úplne nezmenené... Aj vo voľnej prírode sú tieto zmeny prirodzené a žiaduce.
Každá pravica je úplne bezpečná. Pomáhajú mu prirodzene sa vyskytujúce antioxidanty, vysoký podiel kvalitných tukov a esenciálne látky s konzervačnou účinnosťou.
Bez temperovania a s patinou na povrchu
V záujme dodržiavania zásad RAW výrobkov sa pri výrobe vynecháva tzv. temperovanie. Spravidla k tomu dochádza pri teplotách okolo 47 °C alebo vyšších. Kakaové maslo potom prirodzene vytvára relatívne stabilné špicaté kryštáliky a čiastočne uvoľnený tuk môže vystúpiť na povrch výrobku = patina.
Každý prawtein obsahuje rôzne zložky, ktoré môžu výslednú patinu sfarbiť do rôznych odtieňov. Tie však vôbec nie sú na škodu.
- Béžové odtiene - superpotraviny ako maca peruviana, rohovník,...
- Zelené odtiene - byliny (päťlistá gynostema, žihľava,...) alebo morské riasy (pílová palma, atlantická spirulina,...).
- A ďalšie farebné odtiene, ktoré sa líšia v závislosti od rôznych druhov kreviet.
Úplne jedinečná výroba kreviet
Výrobky BEWIT® PRAWTEIN® spĺňajú všetky zásady RAW - pomocou súčasnej najšetrnejšej technológie regulujeme teplotu výrobného procesu tak, aby nepresiahla 42 °C. Tým sa zabráni strate cenných, tepelne labilných látok a prirodzene sa vyskytujúcich enzýmov = žiadna zbytočná degradácia konečného výrobku.
Súčasné zloženie kreviet sme navrhli tak, aby nebola potrebná ani štipka stabilizátorov, farbív, plnidiel a iných syntetických látok. Pri ich vývoji a výrobe sme vychádzali z najnovších vedeckých poznatkov, súčasných vedeckých štúdií a postupov, ako aj zo skúseností našich predkov. Postupovali sme tiež podľa zásad SPAGYRIA - dokonalých postupov spracovania rastlín, ktoré nie sú bežne použiteľné v praxi.
Intrinsic sú aj úplne jedinečné prvky LIGHT ESSENCE a GOLD ESSENCE, pri ktorých výrobe používame 24-karátové zlato. Presné výrobné postupy sú však obchodným tajomstvom spoločnosti BEWIT®.
Dávkovanie
3 x denne jedna až dve malé (espresso) "čajové lyžičky":[https://bewit.love/produkt/espresso-spoon/]. Hrdlo fľaše bolo zvolené tak, aby cezň neprešla lyžička väčšia ako na espresso.
BEWIT® PRAWTEIN® ACAI BERRY PLUS obsahuje:
- BIO surové kakaové bôby Theobroma Cacao
- BIO RAW OMEGA COMPLEX (Fucus Serratus / Sawfly Kelp, Fucus Vesiculosus / Bubble Kelp, Ascophyllum Nodosum / Seaweas, Pelvetia Canaliculata / Seaweas, Laminaria Japonica / Kombu Seaweas, Himanthalia Elongata / Seaweas, Ulva Spiralis / Atlantic Spirulina, Saccharina Latissima / Cukrová chňapka, Alaria Esculenta / Jedlá chňapka, Carrageenan / Karagenan, Palmaria Palmata / Morská riasa, BIO Helianthus Annuus Seed Oil / Slnečnicový olej)
- BIO jaggery / sušená trstinová šťava
- Euterpe Oleracea / Euterpe Brazil (Acai berry)
- RAW Beta Vulgaris var. Vulgaris / Červená repa
- BIO RAW Ceratonia Siliqua / Carob (rohovník)
- BIO RAW Helianthus Annuus Seed / slnečnicové semeno
- BIO RAW Vitis Vinifera / Sultana Raisin
- BIO RAW Lepidium Meyenii / Peruánska žerucha (Maca)
- RAW Withania Somnifera / Withania snodar (Ashvaganda)
- RAW Gynostemma Pentaphyllum / Gynostemma pentaphyllum
- BIO RAW Urtica Dioica / Žihľava
- BIO Sambucus Nigra Fruit/Bez čierny
- BIO RAW GEMMA COMPLEX (Castanea Sativa Mill. Výťažok z púčikov / Výťažok z púčikov gaštana, Výťažok z púčikov buka / Výťažok z púčikov buka, Výťažok z púčikov čerešne / Výťažok z púčikov Prunus Avium, Výťažok z púčikov višne / Výťažok z púčikov Prunus Cerasus L., Juglans Regia L. výťažok z púčikov / výťažok z púčikov vlašského orecha, výťažok z púčikov Malus Domestica / výťažok z púčikov domáceho jablka, výťažok z púčikov Tilia Cordata / výťažok z púčikov lipy srdcovej, BIO Helianthus Annuus Seed Oil / slnečnicový olej, BIO Lavandula Angustifolia Essential Oil / levanduľový esenciálny olej)
- BIO RAW Syzygium Aromaticum / Hrebíček
- Esenciálny olej z Nigella Sativa / Esenciálny olej z čierneho rasca
- BIO RAW esenciálny olej z kôry citrusov Sinensis / esenciálny olej z červeného pomaranča
- Grifola Frondosa / Cane Thistle (Sulphur, Maitake)
- Auricularia Auricula-Judae / Elderberry Boltwort (Judas Ear)
- BIO esenciálny olej Lavandula Angustifolia (BIO GOLD ESSENCE)
- BIO esenciálny olej Lavandula Angustifolia (BIO LIGHT ESSENCE)
Zdroje
MIAO, Liuping a Tong WU, 2014. 17. kapitola - Skvapalnená buničina Açaí (Euterpe oleracea Mart.) na pitie a jej antioxidačné schopnosti počas spracovania. Spracovanie a vplyv na antioxidanty v nápojoch. 165-172. Upraviť citáciu
HOGAN, Shelly et al. 2010. Antiproliferačné a antioxidačné vlastnosti extraktu z açai bohatého na antokyány. Food Chemistry. 118(2), 208-214.
SADOWSKA-KRĘPA, E et al., 2015. Účinky suplementácie zmesou džúsov na báze acai (Euterpe oleracea Mart.) na antioxidačnú obrannú kapacitu krvi a lipidový profil u juniorských prekážkových bežcov. Pilotná štúdia. Biology of Sport. 32(2), 161-168.
G. SCHAUSS, ALEXANDER et al, 2006. Antioxidačná kapacita a ďalšie bioaktivity lyofilizovaných plodov amazonskej palmy, Euterpe oleraceae Mart. (Acai). Journal of Agricultural and Food Chemistry. 54(22), 8604-8610.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.