Neohodnotené

BEWIT® PRAWTEIN® C PLUS

Zdroje prírodného vitamínu C v pravteine C PLUS umožňujú ovplyvniť celkovú harmóniu a obranyschopnosť ľudského organizmu. Vitamín C synergicky s ďalšími prvkami pravého moriaka pomáha **navrátiť telu jeho prirodzené fyzické a duševné zdravie**.
Dodanie do 10 dní (1 ks)
Kód: 3502000010000047
€28,81 / ks
Kategória: Prawtein
Varianta: BEWIT® PRAWTEIN® C PLUS

PRAWTEIN® C PLUS je plný vitamínu C z prírody

Ríbezle, červená repa, lesné čučoriedky, peruánska žerucha alebo indický egreš amalaki. Tieto veľmi rozdielne superpotraviny majú jedno spoločné: vitamín C. [1] Okrem toho sú zdrojom mnohých ďalších vitamínov, minerálov a fytonutrientov. [2,3,4]

 

Kakaové bôby - nenahraditeľný základ všetkých vitamínov

Základnou zložkou prawteins sú 100 % prírodné BIO RAW fermentované nepražené kakaové bôby. Po vysušení na slnku sa kakaové bôby zbavia šupky a rozdrvia sa na zrnká. Tie sa potom spolu s ostatnými prísadami rozomelú na jednotnú hmotu - výsledný prawtein - tým najšetrnejším spôsobom.

Samotné nepražené kakaové bôby sú dôležitým zdrojom nielen širokého spektra vitamínov, minerálov a cenných fytonutrientov, ale aj kvalitného kakaového masla, rastlinných proteínov a účinných antioxidantov. Okrem toho sú takéto kvalitné kakaové bôby najlepším prírodným zdrojom veľkého množstva ľahko stráviteľného horčíka a potrebnej organickej síry.

 

Výťažky z morských rias a rastlinných púčikov

BIO RAW OMEGA COMPLEX obohacuje zloženie pravteínu o cenné, ľahko vstrebateľné výťažky z BIO certifikovaných chaluh. Tie pochádzajú zo západného pobrežia Írska, z najčistejších vôd severného Atlantiku. Výťažky z púčikov, ktoré sú súčasťou BIO RAW GEMMA COMPLEX, dopĺňajú zloženie výrobku o látky, ktoré sa podieľajú na ochrane a výstavbe nových rastlinných systémov.

Spolu s certifikovanými CTEO® esenciálnymi olejmi, sušenými bylinami, výnimočnými superpotravinami a prírodnými sladidlami predstavujú naše pravteiny úplne jedinečný produkt najvyššej možnej kvality.

 

11 dôvodov, prečo si vybrať PRAWTEIN C PLUS

  1. Doplnené vynikajúcimi superpotravinami, ktoré sú zdrojom vitamínu C.
  2. 100% poteší všetkých vegetariánov a vegánov.
  3. Vyrába sa výlučne z prírodných zložiek najvyššej kvality.
  4. Žiadne syntetické farbivá, plnidlá, stabilizátory,...
  5. Väčšina zložiek je v certifikovanej kvalite BIO RAW a mnohé pochádzajú z voľnej prírody.
  6. Bylinky a púčiky sú ručne zbierané na úpätí Beskýd a sušené na slnku.
  7. Obsahuje terapeutické esenciálne oleje CTEO®.
  8. Teplota procesov nepresahuje 42 °C, čo je zatiaľ najšetrnejší spôsob spracovania.
  9. Vyrába sa v malých sériách v našom výrobnom závode v Ostrave.
  10. Pestovanie, výroba, testovanie a kontrola zahŕňajú vysoký podiel manuálnej práce.
  11. Každá pravička je vyrobená s láskou a láskavou starostlivosťou všetkých zúčastnených.

 

Prawtein je stále nažive

Šetrné zaobchádzanie, 100 % prírodné suroviny a nízke teploty spracovania. Vďaka tejto kombinácii si krevety zachovávajú maximálne množstvo životne dôležitých enzýmov = sú stále živé.

Mierne enzymatické zmeny v štruktúre a vôni môžu byť dôkazom tejto živosti. A to aj napriek tomu, že zloženie riktínov je úplne nezmenené... Aj vo voľnej prírode sú tieto zmeny prirodzené a žiaduce.

Každá pravica je úplne bezpečná. Pomáhajú mu prirodzene sa vyskytujúce antioxidanty, vysoký podiel kvalitných tukov a esenciálne látky s konzervačnou účinnosťou.

 

Bez temperovania a s patinou na povrchu

V záujme dodržiavania zásad RAW výrobkov sa pri výrobe vynecháva tzv. temperovanie. Spravidla k tomu dochádza pri teplotách okolo 47 °C alebo vyšších. Kakaové maslo potom prirodzene vytvára relatívne stabilné špicaté kryštáliky a čiastočne uvoľnený tuk môže vystúpiť na povrch výrobku = patina.

Každý prawtein obsahuje rôzne zložky, ktoré môžu výslednú patinu sfarbiť do rôznych odtieňov. Tie však vôbec nie sú na škodu.

  • Béžové odtiene - superpotraviny ako maca peruviana, rohovník,...
  • Zelené odtiene - byliny (päťlistá gynostema, žihľava,...) alebo morské riasy (pílová palma, atlantická spirulina,...).
  • A ďalšie farebné odtiene, ktoré sa líšia v závislosti od rôznych druhov kreviet.

 

Úplne jedinečná výroba kreviet

Výrobky BEWIT® PRAWTEIN® spĺňajú všetky zásady RAW - pomocou súčasnej najšetrnejšej technológie regulujeme teplotu výrobného procesu tak, aby nepresiahla 42 °C. Tým sa zabráni strate cenných, tepelne labilných látok a prirodzene sa vyskytujúcich enzýmov = žiadna zbytočná degradácia konečného výrobku.

Súčasné zloženie kreviet sme navrhli tak, aby nebola potrebná ani štipka stabilizátorov, farbív, plnidiel a iných syntetických látok. Pri ich vývoji a výrobe sme vychádzali z najnovších vedeckých poznatkov, súčasných vedeckých štúdií a postupov, ako aj zo skúseností našich predkov. Postupovali sme tiež podľa zásad SPAGYRIA - dokonalých postupov spracovania rastlín, ktoré nie sú bežne použiteľné v praxi.

Intrinsic sú aj úplne jedinečné prvky LIGHT ESSENCE a GOLD ESSENCE, pri ktorých výrobe používame 24-karátové zlato. Presné výrobné postupy sú však obchodným tajomstvom spoločnosti BEWIT®.

 

Dávkovanie

3 x denne jedna až dve malé (espresso) "čajové lyžičky":[https://bewit.love/produkt/espresso-spoon/]. Hrdlo fľaše bolo zvolené tak, aby cezň neprešla lyžička väčšia ako na espresso.

 

BEWIT® PRAWTEIN® C PLUS obsahuje:

  • BIO surové kakaové bôby Theobroma Cacao
  • BIO RAW OMEGA COMPLEX (Fucus Serratus / Morské riasy, Fucus Vesiculosus / Bubblegum, Ascophyllum Nodosum / Morské riasy, Pelvetia Canaliculata / Morské riasy, Laminaria Japonica / Morské riasy Kombu, Himanthalia Elongata / Morské riasy, Ulva Spiralis / Spirulina atlantická, Saccharina Latissima / Cukrový chňapavec, Alaria Esculenta / Jedlý chňapavec, Carrageenan / Karagenan, Palmaria Palmata / Morská riasa, BIO Helianthus Annuus Seed Oil / Slnečnicový olej)
  • BIO jaggery / sušená trstinová šťava
  • BIO surové ovocie Rosa Canina / šípky
  • RAW Emblica Officinalis / Emblica officinalis (indický egreš, Amalaki)
  • RAW Beta Vulgaris var. Vulgaris / Červená repa
  • BIO RAW Ceratonia Siliqua / Hornwort (Carob)
  • BIO RAW Helianthus Annuus Seed / slnečnicové semeno
  • BIO RAW Vitis Vinifera / Sultana Raisin
  • BIO RAW Lepidium Meyenii / Peruánska žerucha (Maca)
  • BIO RAW Moringa Oleifera / Moringa oleifera
  • RAW Pinus Halepensis / Borovica halepská
  • BIO RAW Urtica Dioica / Žihľava
  • BIO Sambucus Nigra Fruit / Black Elderberry
  • BIO Vaccinium Myrtillus / Brusnica čučoriedková (divoká čučoriedka)
  • BIO RAW GEMMA COMPLEX (Castanea Sativa Mill. Výťažok z púčikov / Výťažok z púčikov gaštana, Výťažok z púčikov buka / Výťažok z púčikov buka, Výťažok z púčikov čerešne / Výťažok z púčikov Prunus Avium, Výťažok z púčikov višne / Výťažok z púčikov Prunus Cerasus L., Juglans Regia L. výťažok z púčikov / výťažok z púčikov vlašského orecha, výťažok z púčikov Malus Domestica / výťažok z púčikov domáceho jablka, výťažok z púčikov Tilia Cordata / výťažok z púčikov lipy srdcovej, BIO olej zo semien Helianthus Annuus / slnečnicový olej, BIO esenciálny olej Lavandula Angustifolia / levanduľový esenciálny olej)
  • BIO RAW Syzygium Aromaticum / Hrebíček
  • Euterpe Oleracea / brazílsky Euterpe (Acai berry)
  • Esenciálny olej Nigella Sativa / Esenciálny olej z čierneho rasca
  • BIO RAW esenciálny olej z kôry citrusov Sinensis / esenciálny olej z červeného pomaranča
  • RAW Helichrysum Italicum / Talianske kadidlo
  • BIO esenciálny olej Lavandula Angustifolia (BIO GOLD ESSENCE)
  • BIO esenciálny olej Lavandula Angustifolia (BIO LIGHT ESSENCE)

 

Zdroje

[1] ŁOŃSKA-RYŚ, Ewa Jab, Marta ZALEWSKA-KORONA a Janusz KALBARCZYK. ANTIOXIDAČNÁ KAPACITA, OBSAH KYSELINY ASKORBOVEJ A FENOLOV V DIVOKÝCH JEDLÝCH PLODOCH. Journal of Fruit and Ornamental Plant Research. 2009, 17(2), 115-120.

[2] FARIA, ANA, JOANA OLIVEIRA, PATRIÄCIA NEVES, PAULA GAMEIRO a CELESTINO SANTOS-BUELGA. Antioxidačné vlastnosti pripravených extraktov z čučoriedok (Vaccinium myrtillus). Journal of Agricultural and Food Chemistry. 2005, (53), 6896-6902.

[3] WANGA, Sunan a Fan ZHUB. Chemické zloženie a zdravotné účinky maca (Lepidium meyenii). Food Chemistry. 2019, (288), 422-443.

[4] SCARTEZZINI, P., F. ANTOGNONI a M.A. RAGGI. Obsah vitamínu C a antioxidačná aktivita plodov a ajurvédskeho prípravku Emblica officinalis Gaertn. Journal of Ethnopharmacology. 2006, (104), 113-118.