Neohodnotené

BEWIT Avokádový olej BIO

**Lahodný a príjemne hustý** - taký je avokádový olej. Skvelý do zeleninových šalátov, rastlinných nátierok, marinád a domácich majonéz. Svoje využitie má aj v teplej kuchyni.
Môžeme doručiť do:
8.12.2023
Skladom, odosielame ihneď (1 ks)
Kód: 4000000025000016
€20,70 / ks
Kategória: Na konziumáciu
Varianta: 250 ml

BIO avokádový olej lahodnej chuti a príjemne hustej konzistencie

Tento za studena lisovaný, BIO certifikovaný avokádový olej vyniká lahodnou chuťou a príjemne hustou konzistenciou. Skvelý je do zeleninových šalátov, rastlinných nátierok, grilovacích marinád a domácich majonéz. Pri vysokých teplotách sa neprepaľuje, je preto vhodný i na varenie, pečenie a vyprážanie.

 

História

Zdroj sily a vitality

Zdroj sily a vitality- tak je na plody hruškovca prelahodného, výživného avokáda, hľadené po celé tisícročia. Vysoko cennými boli už pre starých Aztékov, ktorí si z nich ako prví lisovali avokádový olej.

 

Proces spracovania

Lisovaný za studena

Hruškovec prelahodný //(Persea gratissima)// - statný, stále zelený strom pôvodom z Mexika. Toľko obľúbený avokádový olej je získavaný z dužín jeho plodov šetrným spôsobom, lisovaním za studena.

 

Zloženie a vlastnosti

Vitamíny, minerály, nenasýtené mastné kyseliny

Avokádový olej je prirodzeným zdrojom v tuku rozpustných vitamínov, minerálov a nenasýtených mastných kyselín, najmä kyseliny olejovej. Pri vysokých teplotách sa neprepaľuje, je preto vhodný i na varenie, pečenie a vyprážanie. [1]

 

Použitie

Do šalátov, nátierok, marinád aj majonéz

Avokádový olej sa vyznačuje príjemne hustou konzistenciou a lahodnou chuťou, ktorá neprebíja ďalšie ingrediencie. Skvelý je do zeleninových šalátov, rastlinných nátierok a grilovacích marinád. Pripraviť si z neho môžete aj domácu avokádovú majonézu.

Pri vysokých teplotách sa neprepaľuje, je preto vhodný aj na pečenie, varenie a vyprážanie.

 

Krajina pôvodu

Keňa

 

Zdroje

[1] Allan, W.; Marie, W.; Laurence, E.; et al. 2 - Avocado Oil. //Gourmet and Health-Promoting Specialty Oils// 2009, 73–125.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: