Neohodnotené

ORGANICKÝ KONOPNÝ PROTEÍN

Superpotravina plná kvalitných, ľahko vstrebateľných bielkovín s vysokou výživovou hodnotou v čisto prírodnej forme.
Variant
Dodanie do 10 dní (2 ks) Dodanie: 3-5 pracovných dní (1 ks) Dodanie do 10 dní (1 ks) Dodanie do 10 dní (1 ks) Zvoľte variant
Kód: 4000000025000012 177/1001869077 4000000050000012 4000000099000008 Zvoľte variant
€6,58 / ks €92,30 / ks €20,30 / ks €82,10 / ks od €6,58 / ks
Kategória: Semienka

BIO KONOPNÝ PROTEÍN

Superpotravina plná kvalitných, ľahko vstrebateľných proteínov s vysokou výživovou hodnotou v čisto prírodnej forme. Premeňte svoju raňajkovú kašu alebo obľúbený kokteil na jedlo bohaté na bielkoviny, ktoré vás zasýti. Vyrobte si vlastné proteínové nápoje, tyčinky alebo iné potréningové občerstvenie podľa vlastnej chuti.

 

História

Všetko sa začalo v ďalekej Číne

Objaviteľmi tejto sviežej zelenej rastliny sú nepochybne Číňania. Vtedajší cisár Chen Nung zaznamenal informácie o neuveriteľných účinkoch konope v prvej čínskej medicíne, čo vyvolalo lavínu záujmu nielen medzi čínskymi lekármi. A ako to už býva, sťahovanie kočovných národov a osvedčené skúsenosti rozšírili povedomie o tejto posvätnej rastline do celého sveta. [1]

Chutné a zároveň výživné

Rastlina sa stala populárnou aj pre svoj rýchly rast a neutíchajúce používanie. Chutné a vysoko výživné konopné semienka sa pridávajú do všetkých druhov potravín pre ich vysoký obsah bielkovín a oleja. [1,2]

Zvyšujúci sa záujem

Záujem o konopné výrobky neustále rastie, a to nielen medzi nadšenými spotrebiteľmi, ale aj medzi výrobcami dietnych doplnkov založených na čisto prírodných zložkách. [2]

 

Pôvod a výroba

Conopi je rastlina s nízkym vplyvom na životné prostredie

Rastlina konope je známa najmä svojím veľmi rýchlym rastom a relatívne vysokou odolnosťou, pre ktorú nie sú potrebné žiadne pesticídy a herbicídy. To z nej robí plodinu s nízkym vplyvom na životné prostredie. Po 120 dňoch od výsadby možno konope zbierať. Výsledný konopný proteín sa získava z výťažkov, ktoré vznikajú pri lisovaní konopného oleja.

Drobno mletý prášok

Výlisky sa spracovávajú len jemným mletím a preosievaním, čo je mechanický proces, ktorý nevyžaduje vysoké teploty. Týmto spôsobom sa zachováva prirodzený obsah enzýmov a účinných látok vo výslednom prášku.

 

Zloženie a vlastnosti

Superpotravina plná bielkovín

Vďaka vysokému obsahu bielkovín príde vhod nielen športovcom, ktorí ich majú zvýšenú potrebu. Obsah bielkovín je dokonca dvojnásobný v porovnaní s hovädzím steakom, čo z neho robí superpotravinu plnú bielkovín. Navyše vďaka prirodzene sa vyskytujúcim polysacharidom a rastlinným olejom zahreje a dodá energiu. [3,4]

Zelená energia nielen po cvičení

Bielkoviny majú mnoho dôležitých funkcií. Okrem budovania svalov sú potrebné na tvorbu hormónov, enzýmov, krvi, obranných látok a ďalších štruktúr. Je dôležité, aby ste ich mali dostatok, v každom veku. [5]

Bez strachu

Konopný proteín sa vyrába zo semien technického konope, ktoré neobsahujú psychoaktívne látky, ako napríklad THC[3]. Okrem toho sú predpisy týkajúce sa konopných produktov veľmi prísne, takže sa nemusíte obávať.

 

Použitie

Na raňajky, na občerstvenie kedykoľvek...

Konopný proteín je typický svojou zelenou farbou a charakteristickou zemitou chuťou s orieškovým podtónom. Môžete ho pridať do raňajkových kaší, smoothies a raw dezertov. Vďaka svojmu zloženiu a štruktúre je tiež ideálnou prísadou do domácich proteínových tyčiniek a nápojov.

 

Zdroje

[1] BONINIA, Sara Anna et al. 2018. cannabis sativa: Komplexný etnofarmakologický prehľad liečivej rastliny s dlhou históriou. Journal of Ethnopharmacology. 5(227), 300-315.

[2] WANG, Xian-Sheng, Chuan-He TANG, Xiao-Quan YANG a Wen-Rui GAO. Charakterizácia, aminokyselinové zloženie a in vitro stráviteľnosť proteínov konopy siatej (Cannabis sativa L.). Food Chemistry. 2008, (107), 11-18.

[3] HOUSE, JAMES D., JASON NEUFELD a GERO LESON. Hodnotenie kvality bielkovín z produktov z konopných semien (Cannabis sativa L.) pomocou metódy bielkovinovej stráviteľnosti korigovanej na aminokyseliny. Journal of Agricultural and Food Chemistry. 2010, 58, 11801-11807.

[4] HOFFMAN, Jay R. a Michael J. FALVO. PROTEÍN - KTORÝ JE NAJLEPŠÍ? Journal of Sports Science and Medicine. 2004, (3), 118-130.

[5] MILLWARD, D Joe, Donald K LAYMAN, Daniel TOMÉ a Gertjan SCHAAFSMA. Hodnotenie kvality bielkovín: vplyv rozšírenia poznatkov o potrebách bielkovín a aminokyselín pre optimálne zdravie. The American Journal of Clinical Nutrition. 2008, 87(5), 1576-1581.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: