Neohodnotené

ORGANICKÝ MALINOVÝ OLEJ (ZO SEMIEN)

Ovocná sila pre zapálenú, starnúcu a dehydrovanú pleť.
Dodanie do 10 dní (1 ks)
Kód: 7000000200500023
€20,35 / ks
Kategória: Bio Oleje
Varianta: 50 ml

Zažite pocit, akoby ste sa natierali čerstvými malinami

Lahodný nádych oleja z malinových semienok vám dodá pocit, akoby ste sa natierali čerstvými malinami. Tieto šťavnaté ružové šálky vám do tváre vpijú svoju blahodarnú krásu.

 

Morský olej ako skvelý pomocník pri liečbe ekzémov. A nielen to

Tanínový olej je vďaka vysokému obsahu mastných kyselín (linolovej a alfa-linolénovej) úplne jedinečný svojimi protizápalovými účinkami. Je teda skvelým pomocníkom pri liečbe ekzémov alebo psoriázy (lupienky). Zároveň vytvára na pokožke jemný lipidový film, ktorý pomáha udržať toľko potrebnú vlhkosť, a tým obnovuje pružnosť pokožky. To všetko bez zaťaženia, pretože olej dokonale splynie s pokožkou, plne sa vstrebáva a nezanecháva nepríjemný pocit mastnoty.

Vďaka bohatému víru fytosterolov a karotenoidov si pokožka zachováva svoje obranné schopnosti a stáva sa skvelým útočiskom pred nežiaducimi voľnými radikálmi. Kyselina elagová mierne chráni pokožku pred škodlivým UV žiarením, spomaľuje ničenie kolagénu v pokožke a zachováva mladistvý vzhľad pokožky. Vďaka svojim upokojujúcim účinkom je vhodná ako doplnok po opaľovaní.

 

Prínosy malinového oleja pre vašu pokožku a telo

  • Hydratuje a upokojuje podráždenú a citlivú pokožku
  • Chráni pred voľnými radikálmi, UV žiarením a zabraňuje starnutiu pokožky
  • Rýchlo sa vstrebáva a nevytvára mastný vzhľad
  • Je vhodný pre všetky typy pleti, najmä pre zapálenú, starnúcu a dehydrovanú pleť
  • Používa sa ako nosný olej pre "BEWIT esenciálne oleje":[https://bewit.love/jednodruhove-prirodni-esencialni-oleje/] - miešanie predlžuje čas postupného vstrebávania esenciálneho oleja
  • Kombinácia s "BEWIT esenciálnymi vodami":[https://bewit.love/esencialni-vody/] na zabezpečenie hĺbkovej hydratácie a rovnováhy pokožky

 

História

Malica sa od 19. storočia kultivovala do podoby, ktorú poznáme dnes

Malinám (Rubus idaeus) sa venovala pozornosť až v 17. storočí, keď sa začali vo veľkom pestovať v záhradách. Od 19. storočia sa s cieľom zlepšiť jej vlastnosti začala šľachtiť do podoby, ktorú poznáme dnes. Jeho pôvod je európsky a ázijský. Je však zaujímavé, že sa neobjavuje v žiadnych starovekých spisoch. Dnes sa maliny pestujú v oblastiach s miernym podnebím, prevažne vo východnej Európe.

 

Pôvod: Poľsko

Malinka je ker s výhonkami, ktorý sa vyskytuje v celom miernom pásme. Rastie vo voľnej prírode aj v záhradách, kde sa pestujú vyšľachtené odrody. Plody kôstkovín na záhone, maliny, sú plody malinového kríka.

 

Skladba

Olej zo semien Rubus Idaeus

 

Návod na použitie

Doprajte luxusnú starostlivosť svojej pokožke, krku a celému telu

Používajte na čistú pleť, krk a telo ako súčasť svojej rutinnej starostlivosti o pleť. Pre kompletnú starostlivosť a obnovenie ochrannej hydrolipidovej bariéry kombinujte s našimi luxusnými "BEWIT esenciálnymi vodami":[https://bewit.love/esencialni-vody/].

Stainerový olej je vhodný aj ako základný olej do kozmetických prípravkov - kombináciou s "esenciálnym olejom BEWIT":[https://bewit.love/jednodruhove-prirodni-esencialni-oleje/] môžete koncentráciu zriediť presne podľa svojich potrieb a predĺžiť čas vstrebávania samotného esenciálneho oleja. Olej môžete pridať aj do masiek na tvár a vlasových zábalov.

 

Zdroje

[1] OMAH, B.Dave, Stephanie LADET, David V GODFREY, Jun LIANG a Benoit GIRARD. Vlastnosti oleja zo semien malín ( Rubus idaeus L.). Food Chemistry, 2000, 69(2), 187-193. ISSN 03088146.

[2] BAE, Ji-young, Jung-suk CHOI, Sang-wook KANG, Yong-jin LEE, Jinseu PARK a Young-hee KANG. Diétna zlúčenina kyselina elagová zmierňuje kožné vrásky a zápaly vyvolané ožiarením UV-B. Experimental Dermatology. 2010, 19(8), e182. ISSN 09066705.