BIO RAW sušené marhule
Kategória: | Sušené plody |
---|---|
Varianta: | BIO RAW sušené marhule |
Položka bola vypredaná… |
BIO RAW sušené marhule
Sušené marhule, zdravé občerstvenie plné vitamínov a minerálov, ktoré zaručene zaženie chuť na sladké. Navyše sú prekvapivo mäkké a šťavnaté. Vďaka svojej lahodnej, jemne medovej chuti sú skvelým doplnkom raňajkových kaší, jogurtov, pečených, nepečených a RAW pochúťok. Sú chutné aj samostatne.
História
Dôveryhodná súčasť mnohých kultúr
Marhule sú bez ohľadu na svoj pôvod neodmysliteľnou súčasťou mnohých kultúr na celom svete. Už starí Egypťania používali dužinu marhúľ na výrobu svojich tradičných nápojov. Na druhej strane, anglickí osadníci sa nevzdali upokojujúceho marhuľového oleja. A len vďaka priekopníckym Grékom si ich môžeme vychutnávať tu v Európe.
V údolí Shigar
Divoká rieka striedajúca sa s divočinou - tak by sa dalo opísať údolie Šidgar, ktoré je vstupnou bránou do vysokých hôr severného Pakistanu. Je to takmer neuveriteľné, ale aj v tejto odľahlej oblasti žijú ľudia. Sú závislí len od miestnych zdrojov a napriek drsným životným podmienkam sa tešia skvelému zdraviu a dlhovekosti. Riadia sa intuíciou a na ich prekvapenie ich živia marhule. [2]
Pôvod a pestovanie
Úplne zrelé, sušené na slnku
Po zbere sa úplne zrelé marhule očistia, zbavia kôstok a sušia najšetrnejším spôsobom šetrným k životnému prostrediu, na slnku. Po vysušení sa potom nakrájajú na praktické menšie kúsky.
Aby sa zabránilo ich prilepeniu
Ak sú marhule samy o sebe zdrojom prírodných cukrov, majú tendenciu sa spájať. Zlepovaniu sa zabráni tenkou vrstvou ryžovej múky, ktorá sa na ne nasype.
Bez oxidu siričitého a pridaného cukru
Naše marhule nie sú sulfidované. Majú prirodzene tmavú farbu a jemnejšiu chuť. Nie sú sladené.
Zloženie a vlastnosti
Plný vitamínov a minerálov
Čučoriedky, sušené ovocie plné vitamínov, minerálov a ďalších prospešných látok, s ktorými sa spájajú mnohé priaznivé účinky.
Použitie
V raňajkových cereáliách, jogurtoch, pečených, nepečených a RAW pochúťkach
Mierne medová chuť sušených marhúľ je skvelá do raňajkových kaší, jogurtov a pečených, nepečených a RAW dobrôt. Sú chutné aj samostatne.
Zdroje
[1] DROGOUDI, PAVLINA D., STAVROS VEMMOS, GEORGIOS PANTELIDIS a CHRYSOULA TZOUTZOUKOU. Fyzikálne vlastnosti a obsah antioxidantov, cukru a minerálnych živín v plodoch 29 odrôd a hybridov marhúľ (Prunus armeniaca L.). J. Agric. Food Chem. 2008, (56), 10754-10760.
[2] ABBAS, Zaheer, Shujaul Mulk KHAN, Jan ALAM, Sher Wali KHAN a Arshad Mehmood ABBASI. Liečivé rastliny používané obyvateľmi údolia Shigar, oblasť Baltistan v pohorí Karakorum v Pakistane. Journal of Ethnobiology and Ethnomedicine. 2017, 13(53), 1-15.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.