ORGANICKÉ SUROVÉ SUŠENÉ VIŠNE
Kategória: | Sušené plody |
---|---|
Varianta: | ORGANICKÉ SUROVÉ SUŠENÉ VIŠNE |
BIO RAW sušené čerešne
Sušené višne, prírodná pochúťka plná vitamínov, ktorú si zamilujete pre jej nápaditú, kyslastú chuť. Sú skvelé do domácich müsli, sladkých dezertov, ovocných šalátov a tiež do rôznych dipov a omáčok. Skvele chutia aj samostatne. Možnosti sú nekonečné, nebojte sa experimentovať.
História
Čerešne naprieč storočiami
Krásne kvitnúce čerešne lemujú krajinu pozdĺž Kaspického a Čierneho mora už od roku 300 pred Kristom. Ich šťavnaté plody si získali nielen starých Grékov, ale aj Peržanov a Indov. K rozšíreniu čerešne prispeli aj Rimania, vďaka ktorým sa sadenice dostali do Británie a ďalších častí sveta. [1,2]
Dlhodobý pomocník
Od nepamäti sú vyhľadávané nielen pre svoju nápaditú chuť, ale aj pre svoje blahodárne účinky, ktoré sa využívajú v ľudovom liečiteľstve. Či už sú čerstvé alebo jemne sušené, všetky predstavujú významnú pomoc. [1,2,3]
Pôvod a pestovanie
Úplne zrelé, jemne sušené
Červeno sfarbené plody višne sa zbierajú v štádiu plnej zrelosti, keď majú plne vyvinuté zloženie. Hneď po zbere sa čerešne očistia, zbavia kôstok a šetrne vysušia.
Žiadny oxid siričitý ani pridaný cukor
Višne nie sú počas spracovania ošetrené oxidom siričitým, preto majú tmavšiu farbu a jemnejšiu chuť. Takisto nie sú sladené.
Zloženie a vlastnosti
Vitamíny a iné zlúčeniny
Čerešne sú užitočné ovocie plné vitamínov a ďalších prirodzene sa vyskytujúcich látok, ktoré majú mnohé podporné účinky. Okrem toho sú vďaka svojim osviežujúcim vlastnostiam príjemnou vzpruhou.
Pred spaním
Už naše babičky vedeli, že pravidelná konzumácia čerešní pred spaním navodzuje dobrý spánok. Či už čerstvých, alebo sušených, stačí vám naozaj len hrsť.
Zloženie: 100% BIO RAW višne
Pôvod: Turecko
Balenie: 300 g
Použitie
Na domáce müsli, ovocné šaláty, dipy a omáčky
Vynaliezavá, trpká chuť sušených čerešní je skvelá do domácich müsli, ovocných šalátov a do pečených, nepečených a RAW dezertov. Skvele sa hodia aj do rôznych dipov a omáčok podávaných k mäsovým pokrmom. Skvele chutia aj samostatne. Možnosti sú nekonečné, nebojte sa experimentovať.
Zdroje
[1] KIM, D.O., H.J. HEO a Y.J. KIM. Fenolické látky sladkých a kyslých višní a ich ochranné účinky na neurónové bunky. J Agric Food Chem. 2005, 53(26), 9921-9927.
[2] HABAUZIT, Vèronique a Christine MORAND. Dôkazy o ochrannom účinku potravín obsahujúcich polyfenoly na kardiovaskulárne zdravie: aktualizácia pre lekárov. Therapeutic Advances Chronic Disease. 2012, 3(2), 87-106.
[3] HOWATSON, G., P.G. BELL a J. TALLENT. Vplyv šťavy z višne (Prunus cerasus) na hladinu melatonínu a zlepšenie kvality spánku. Eur J Nutr. 2012, 8(51), 909-916.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.