Neohodnotené

Gáfor (Ravintsara)

Ostrá, výrazná, svieža, silne balzamová vôňa gáfru vás dokáže povzbudiť, keď sa cítite unavení. Má povzbudzujúce a harmonizujúce účinky na telo a dušu.
Variant
Dodanie do 10 dní (1 ks) Dodanie do 10 dní (1 ks) Dodanie do 10 dní (1 ks) Zvoľte variant
Kód: 1000000100150049 1000000100050049 1000000100990049 Zvoľte variant
€16,19 / ks €7,93 / ks €1,91 / ks od €1,91 / ks

100% ČISTÝ KAFRA ESSENTIAL OIL

Zelený, štetinatý, rozvetvený strom so šupinatou kôrou a obvodom kmeňa až 5 m - to je gáfor. Z drveného dreva sa destiláciou parou získava esenciálny olej s "liečivou" vôňou. V krajinách svojho pôvodu, Ázii a východnej Afrike, bola žiadúcim afrodiziakom.

Keďže sa gáfrový esenciálny olej získava destiláciou z konárov, koreňových pahýľov a rozštiepeného dreva stromu gáfru, spracúva sa, prechádza cez filter a získava štyri frakcie gáfrového oleja - biely, žltý, hnedý a modrý. Zo všetkých frakcií sa na aromatické účely používa iba biely gáfrový olej. Iné frakcie obsahujú vysoké množstvo látky nazývanej safrol, ktorá sa považuje za karcinogénnu a toxickú. Biely gáfor tiež obsahuje safrol, ale len vo veľmi malom množstve.

Čistenie

Používa sa v kozmetických prípravkoch na vypadávanie vlasov na podporu rastu a zároveň na čistenie pokožky hlavy. Vlasy sú hladšie a jemnejšie. Môže sa použiť aj ako súčasť šampónu proti zavšivaveniu.

Stimulácia túžby

Môže vám pomôcť zvýšiť libido a stimulovať zmyselnú túžbu.

Ako duševný balzam

V aromaterapii pôsobí na intenzitu nervozity, úzkosti.

Poskytnutie úľavy

V komerčných prípravkoch sa často nachádza v masážnych olejoch na odľahčenie stuhnutosti a kŕčov svalov a pri bolestiach kĺbov.

Pomáha vám voľne dýchať

Vôňa gáfrového oleja je v aromaterapii známa tým, že poskytuje úľavu dýchaciemu systému - dokáže vyčistiť pľúca a riešiť príznaky prechladnutia a ťažkosti s dýchaním.

Chladivý pocit

Pri lokálnej aplikácii môžete pociťovať chladivý pocit, ktorý môže blokovať zmyslové vnemy na koži a spôsobiť miestne znecitlivenie. Používa sa aj v kozmetickom priemysle na vyrážky, svrbenie, akné, vredy a uštipnutie hmyzom.

Prírodný repelent

Tento esenciálny olej slúži aj ako repelent proti hmyzu.

 

Výhody kávového éterického oleja

 

Náhľad do histórie kafrov

Používané v starovekej Číne

Číňania a Indovia používali gáfrový esenciálny olej na náboženské a liečebné účely, pretože sa verilo, že jeho vôňa má liečivé účinky na myseľ a telo. V Číne sa pevné a voňavé drevo gáfrovníka používalo aj pri stavbe lodí a chrámov.

Známa je aj v ajurvéde

V ajurvédskej liečbe sa tento éterický olej pripájal do liekov na riešenie príznakov prechladnutia, ako je kašeľ, vracanie a hnačka. Považovali ju za prospešnú pri riešení všetkých problémov od kožných ochorení, ako je ekzém, cez problémy spojené s plynatosťou až po problémy súvisiace so stresom. V minulosti sa gáfor používal aj v medicíne, verilo sa, že lieči poruchy reči a psychické poruchy.

V Európe proti moru

V 14. storočí sa v Európe a Perzii gáfor používal ako dezinfekčný prostriedok pri fumigácii v čase moru a pri balzamovaní.

 

Český botanický názov: gáfor Anglický názov: Camphor, Ravintsara Latinský názov: Cinnamomum camphora Krajina pôvodu: India

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie