Neohodnotené

Klinček, púčik

Intenzívna, svieža, sladká a korenistá vôňa klinčekového oleja vás psychicky posilní a podporí váš pocit bezpečia.
Variant
Skladom, odosielame ihneď (1 ks) Dodanie do 10 dní (1 ks) Dodanie do 10 dní (1 ks) Zvoľte variant
Kód: 1000000100150523 1000000100050523 1000000100990523 Zvoľte variant
€20,87 / ks €10,22 / ks €1,91 / ks od €1,91 / ks

Eterický olej z klinčekov patrí medzi repelenty. Jeho využitie je však oveľa širšie. Používa sa pri výrobe kozmetiky, parfumov, ako aj zubných pást a iných zubných prípravkov.

Pôsobí ako dezinfekčný prostriedok a má ďalšie vynikajúce vlastnosti. Vďačí za to svojej hlavnej zložke eugenolu. Dôležité objavy v oblasti eugenolu urobili P. Courmont a kol. (Gattefossé, 1990).

Prispieva k normálnej funkcii čriev a tráviaceho traktu,a tým k prirodzenému čisteniu organizmu.

Vzhľadom na jeho silne dráždivé účinky by sa však nikdy nemal používať v čistom stave, ale je nutné ho riediť v rastlinných olejoch alebo ich zmesiach.

Slovenský botanický názov: Hrebíčková korenina Anglický názov: Clove Latinský názov: Caryophyllus aromaticus Krajina pôvodu: Indonézia

Upozornenie: Nepoužívajte v tehotenstve, počas dojčenia, u malých detí a pri epilepsii. Silne dráždi pokožku, preto ho používajte len v nízkych koncentráciách (1-2 %) a vždy ho riedite v rastlinných olejoch. Protidráždivé vlastnosti tohto oleja sa môžu zvýšiť v kombinácii s warfarínom, aspirínom atď.

Vhodný na aromaterapiu, do difuzérov a na priamu inhaláciu. Nepoužívajte vnútorne. Nepoužívajte nezriedený na pokožku. Chráňte pred deťmi.

Ak sa chcete dozvedieť viac, pridajte sa ku komunite BEWIT a získajte neustály prístup k cenným informáciám o esenciálnych olejoch, aromaterapii, zdraví a zdravom životnom štýle.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie