Neohodnotené

Klinček

Intenzívna, svieža, sladká a korenistá vôňa klinčekového oleja vás psychicky povzbudí, podporí spánok a pocit bezpečia.
Variant
Dodanie do 10 dní (1 ks) Dodanie do 10 dní (1 ks) Dodanie do 10 dní (1 ks) Zvoľte variant
Kód: 1000000100150013 1000000100050013 1000000100990013 Zvoľte variant
€20,87 / ks €10,22 / ks €1,91 / ks od €1,91 / ks

Eterický olej z koreňa klinčekovca patrí medzi repelenty. Jeho použitie je však oveľa širšie. Používa sa pri výrobe kozmetiky, parfumov, ako aj zubných pást a iných dentálnych výrobkov. Pôsobí ako dezinfekčný prostriedok a má ďalšie vynikajúce vlastnosti.

Vďačí za to svojej hlavnej zložke, eugenolu, ktorý bol laboratórne potvrdený, viac v správe o GC analýze k stiahnutiu.

Dôležité objavy týkajúce sa eugenolu urobili P. Courmont a kol. (Gattefossé, 1990).

Vzhľadom na jeho vysoko dráždivé účinky by sa však nikdy nemal používať v čistom stave, ale musí sa riediť v rastlinných olejoch alebo ich zmesiach.

Český botanický názov: Koreň klinčeka Anglický názov: Clove Latinský názov: Caryophyllus aromaticus Krajina pôvodu: India

Upozornenia: Nepoužívajte v tehotenstve, počas dojčenia, u malých detí a pri epilepsii. Silne dráždi pokožku, preto ho používajte len v nízkych koncentráciách (1-2 %) a vždy ho riedite v rastlinných olejoch. Protidráždivé vlastnosti tohto oleja sa môžu zvýšiť v kombinácii s warfarínom, aspirínom atď.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie