Neohodnotené

MARHUĽOVÝ OLEJ, 100 ML

Rastlinný olej lisovaný za studena. Rastlinné oleje sa nazývajú tekuté ľahké. Sú zásobárňou energie a mnohých jedinečných látok a živín. Použitie ako surovina.
Variant
Vypredané Vypredané Vypredané Vypredané Zvoľte variant
Kód: 2000000150000002 2000000100000002 2000000150000004 2000000101000002 Zvoľte variant
€106,20 / ks €30,05 / ks €94,82 / ks €5,33 / ks od €5,33 / ks
Kategória: Konvenčné

Marhuľový olej lisovaný za studena získaný z jadier rastliny marhuľa (Prunus armeniaca). Ako vyplýva z latinského názvu armeniaca, marhuľový olej sa do Európy dostal cez Arménsko.

Pre svoj obsah nenasýtených mastných kyselín sa stal veľmi obľúbeným v potravinárskom a kozmetickom priemysle. Vďaka laboratórne potvrdenému obsahu kyseliny linolovej viac ako 50 % môže dopĺňať nedostatok esenciálnych mastných kyselín v strave. Nenasýtená kyselina olejová tvorí viac ako 30 %.

Z jadier sa získava veľké množstvo oleja svetložltej farby s prirodzene jemnou, niekedy horkou vôňou.

Použitie ako surovina.

Skladujte v suchu, chráňte pred teplom.

Český botanický názov: Marhuľa Český názov: Marhuľový olej Latinský názov: Prunus Armeniaca Kernel Oil Krajina pôvodu: India