Neohodnotené

OLEJ Z KOLCHICÍNU

Olej Colloquinta - zlato púšte pre všetky typy pleti.
Dodanie do 10 dní (2 ks)
Kód: 7000000200500012
€7,25 / ks
Kategória: Kozmetické oleje
Varianta: 50 ml

Colloquinta. Tekvicovitá rastlina ako jeden z pokladov púšte

Meno coleus sa údajne spomína už v Biblii a jeho plody sa od nepamäti používajú v tradičnej medicíne. Dalo by sa povedať, že tieto plody sú akýmsi menším bratrancom melóna. Vnútri plodov sa nachádzajú cenné semená, ktoré sa našli v starovekom Egypte, kde ich beduíni používali na výrobu chleba.

 

Sklad s najvyššou pevnosťou a harmonickými vlastnosťami

Z týchto semien sa spracováva zlatistý olej s jedinečným zložením, ktoré dáva tomuto oleju najvyššiu silu s harmonickými vlastnosťami. Je bohatým zdrojom antioxidantov, ako sú flavonoidy alebo vitamín E, ktoré pomáhajú telu proti voľným radikálom a iným potenciálne škodlivým prvkom. Má tiež protizápalové a antibakteriálne vlastnosti, vďaka čomu je skvelou zložkou na liečbu zápalových stavov pokožky.Obsah niektorých esenciálnych mastných kyselín obnovuje integritu kožnej bariéry a udržiava vlhkosť. V ajurvédskej medicíne sa účinne používa na rast a revitalizáciu vlasov[3]

 

Prínosy oleja colloquinta pre vašu pokožku a telo

  • Hydratuje a chráni pred voľnými radikálmi
  • Má antibakteriálne a protizápalové vlastnosti vhodné na liečbu protizápalových stavov kože 2
  • Rýchlo sa vstrebáva, nevytvára mastný vzhľad a reguluje správnu tvorbu kožného mazu
  • Vitalizuje vlasové folikuly
  • Možno použiť ako masážny olej
  • Používa sa ako nosný olej pre "BEWIT esenciálne oleje":[https://bewit.love/jednodruhove-prirodni-esencialni-oleje/] - miešanie predlžuje čas postupného vstrebávania esenciálneho oleja
  • Kombinácia s "BEWIT esenciálnymi vodami":[https://bewit.love/esencialni-vody/] na zabezpečenie hĺbkovej hydratácie a rovnováhy pokožky

 

História

Semeno kolochinty sa používa už od roku 4000 pred naším letopočtom

Coloquint (Citrullus colocynthis) je tekvicovitá rastlina odolná voči suchu, ktorá sa vyskytuje najmä v piesočnatých a polopúštnych oblastiach. Pochádza z tropickej Ázie a Afriky, odkiaľ sa rozšíril na východ cez Saharu a Egypt do Indie, ale aj do Stredozemného mora.

Táto púštna rastlina má bohatú históriu liečebného využitia. Malé semená tohto ovocia sa našli už 4000 rokov pred Kristom v Egypte, Líbyi a na Blízkom východe. V biblických časoch sa kolokvinta zbierala ako smrtiaci jed. Ovocie sa hojne používalo ako liek, najmä na bolesti žalúdka. Vďaka obsahu glykozidov, ako je napríklad kolocyntin, má aj laxatívne vlastnosti.

 

Pôvod: Egypt

Coloquintha je rastlina, ktorá vytvára žlté guľovité plody s priemerom až 10 cm. Vzhľadovo sa podobá na melón, ale vnútri plodu je húževnatá dužina s množstvom semien. Tie sú pre človeka zvyčajne nejedlé, pretože majú výrazne horkú chuť.

 

Skladba

Olej zo semien citrullus colocynthis

 

Návod na použitie

Doprajte luxusnú starostlivosť svojej pokožke, krku a celému telu

Používajte na čistú pleť, krk a telo ako súčasť svojej rutinnej starostlivosti o pleť. Pre kompletnú starostlivosť a obnovenie ochrannej hydrolipidovej bariéry kombinujte s našimi luxusnými "BEWIT esenciálnymi vodami":[https://bewit.love/esencialni-vody/].

Koloquintový olej je vhodný aj ako základný olej do kozmetických prípravkov - kombináciou s éterickým olejom "BEWIT":[https://bewit.love/jednodruhove-prirodni-esencialni-oleje/] môžete koncentráciu zriediť presne podľa vašich potrieb a predĺžiť čas vstrebávania samotného éterického oleja. Olej môžete pridať aj do masiek na tvár a vlasových zábalov.

 

Zdroje

[1] DANE, Fenny, Jiarong LIU a Cankui ZHANG. Fylogeografia horkého jablka, Citrullus Colocynthis. Genetic resources and crop evolution. 2007, 54(2), 327-336.ISSN 09259864.

[2] PASHMFOROSH, M., M. PASHMFOROSH a M. J. KHODAYAR. Lokálna protizápalová a analgetická aktivita krému s extraktom z citrullus colocynthis u potkanov. Medicina (Kaunas, Litva). 2018, 54(4). ISSN 16489144.

[3] Roy, R. K., Thakur, M., Dixit,V.Effectof Citrullus colocynthis on hairgrowth in albino rats.Pharmaceutical Biology. 2007. 45,739-744.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie