Neohodnotené

OLEJ ZO SEMIEN GRANÁTOVÉHO JABLKA

Olej zo semienok granátového jablka dodáva pleti vitalitu a energiu. Je vhodný pre všetky typy pleti, najmä pre zrelú a prekrvenú.
Dodanie do 10 dní (1 ks)
Kód: 7000000200500017
€6,14 / ks
Kategória: Kozmetické oleje
Varianta: 50 ml

Rubínové semená sú symbolom plodnosti, krásy a dlhovekosti

Symbol plodnosti, krásy a dlhovekosti, ktorý bol od dávnych čias cenený pre svoje skrášľujúce a omladzujúce vlastnosti. Rubínovo červené semienka sa skrývajú pod hrubou šupkou vzácneho ovocia a sú skutočným pokladom pre vašu pokožku. Svojím vzhľadom pripomínajú lesklé drahokamy, ktorých hodnota spočíva v obsahu jedinečných látok s pozitívnymi účinkami na zdravie pokožky.

 

Objavte bohatstvo semienok granátového jablka

Veľké bohatstvo týchto semienok spočíva v obsahu konjugovaných mastných kyselín, medzi ktoré patrí jedinečná kyselina puniková, ktorá má protizápalové a antioxidačné vlastnosti.1][2] Spolu s fytosterolmi a vitamínom E je olej vynikajúcim ochrancom pred voľnými radikálmi, čím zabraňuje starnutiu buniek. Olej zo semienok granátového jablka zároveň stimuluje prirodzené regeneračné schopnosti pokožky, spomaľuje proces starnutia a zlepšuje elasticitu pokožky.

 

Luxusné prísady do kozmetických výrobkov

Nie nadarmo sa olej zo semienok granátového jablka používa ako luxusná zložka kozmetických výrobkov určených na proti starnutiu. Olej si však obľúbia všetky typy pleti, najmä zrelá, citlivá a prekrvená pleť. Je vhodný aj na starostlivosť o pokožku hlavy.[3]

 

Prínosy oleja zo semienok granátového jablka pre vašu pokožku a telo

  • Zjemňuje a revitalizuje pokožku, dodáva jej pružnosť a chráni ju pred voľnými radikálmi
  • Vitalizuje a dodáva vlasom lesk
  • Vhodné pre všetky typy pleti, najmä pre zápalovú, starnúcu a dehydrovanú pleť
  • Používa sa ako nosný olej pre "BEWIT esenciálne oleje":[https://bewit.love/jednodruhove-prirodni-esencialni-oleje/] - miešanie predlžuje čas postupného vstrebávania esenciálneho oleja
  • Kombinácia s "BEWIT esenciálnymi vodami":[https://bewit.love/esencialni-vody/] na zabezpečenie hĺbkovej hydratácie a rovnováhy pokožky

 

História

Podľa Biblie má granátové jablko svoje miesto na Zemi azda od počiatku vekov

Názov jablka pochádza z latinského "pomum granatum", čo znamená jablko s mnohými semenami. Tento šesťuholníkový plod s hrubou šupkou je plodom granátového jablka (Punica granatum), ktoré pochádza z Perzskej ríše. Odtiaľ sa rozšírila cez Irán do Indie, Číny, Stredomoria a na Blízky východ.

O granátovom jablku sa predpokladá, že je príčinou prvotného hriechu Adama a Evy, ktorí sú v umení často zobrazovaní s granátovým jablkom. Spomína sa aj v gréckych mýtoch a rôznych mytológiách. V mnohých kultúrach má symbolický význam. Napríklad v gréckej kultúre je symbolom plodnosti, prosperity, jednoty a krásy.

Liečivé vlastnosti granátového jablka sú známe od nepamäti. Používajú sa napríklad na poruchy trávenia, na podporu srdca a ciev alebo na spomalenie starnutia. Vďaka svojmu exotickému vzhľadu a chuti sa považuje aj za obľúbené afrodiziakum.

 

Pôvod: India

Granátové jablko je bobuľa veľká až 12 cm s tvrdou šupkou. Vo vnútri plodu sa nachádza niekoľko stoviek semien. Tie sú obalené v chutnej dužine rubínovej farby. Granátové jablká sa pestujú najmä v subtropickom pásme, ale darí sa im aj v našich podmienkach.

 

Skladba

Olej zo semien Granátovej pínie

 

Návod na použitie

Doprajte svojej pokožke, krku a celému telu luxusnú starostlivosť

Používajte na čistú pleť, krk a telo ako súčasť svojej rutinnej starostlivosti o pleť. Pre kompletnú starostlivosť a obnovenie ochrannej hydrolipidovej bariéry kombinujte s našimi luxusnými "BEWIT esenciálnymi vodami":[https://bewit.love/esencialni-vody/].

Olej zo semienok brusníc je vhodný aj ako základný olej do kozmetických prípravkov - kombináciou s "esenciálnym olejom BEWIT":[https://bewit.love/jednodruhove-prirodni-esencialni-oleje/] môžete koncentráciu zriediť presne podľa vašich potrieb a predĺžiť čas vstrebávania samotného esenciálneho oleja. Olej môžete pridať aj do masiek na tvár a zábalov na vlasy.

 

Zdroje

[1] Melo ILP, Carvalho EBT, Mancini-Filho J (2014) Olej zo semien granátového jablka (Punica granatum L.): zdroj kyseliny peniciovej (konjugovanej kyseliny α-linolénovej). J Hum Nutr Food Sci 2(1): 1024.

[2] Aruna, P. Health Benefits of Punicic Acid: A Review. Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety.Vol.15,2016.

[3]Boroushaki a kol. OLEJ ZO SEMIEN GRANÁTOVÉHO JABLKA: KOMPLEXNÝ PREHĽAD JEHO TERAPEUTICKÝCH ÚČINKOV. IJPSR,2016;Vol.7(2):430-442.