Neohodnotené

Pačuli

Silná, sladká, drevitá až zemitá, pižmová a balzamovo-korenistá vôňa pačuli je známym afrodiziakom. Je vítaná aj vtedy, keď potrebujete uzemniť a upokojiť preťažený intelekt a myseľ.
Variant
Dodanie do 10 dní (1 ks) Dodanie do 10 dní (1 ks) Dodanie do 10 dní (1 ks) Zvoľte variant
Kód: 1000000100150045 1000000100050045 1000000100990045 Zvoľte variant
€42,96 / ks €21,05 / ks €2,68 / ks od €2,68 / ks

Jedná sa o jeden z mála esenciálnych olejov, ktorého kvalita sa vekom zlepšuje podobne ako kvalita kvalitného vína. Vôňa pačuli je špecifická. Zvyčajne vyvoláva buď mimoriadne nadšené, alebo odmietavé reakcie.

Patchouli má povesť relaxačného afrodiziaka vďaka svojej schopnosti potlačiť hyperaktívny intelekt a príjemne pôsobiť a inšpirovať svojím korenistým teplom. Ak sa cítite odtrhnutí od zmyselných pôžitkov, ale aj od tvorivého prejavu, ak vás vyčerpáva nadmerné premýšľanie a starosti, táto esencia vás povznesie, uvoľní vašu predstavivosť a znovu prebudí vašu túžbu "tvoriť".

Eterický olej pačuli sa v 19. storočí používal na prevoňanie indických tkanín a šálov a dokonca ho používali aj francúzski výrobcovia odevov, aby zvýšili predaj svojich výrobkov. Spája sa s érou 60. rokov 20. storočia. Zdá sa, že vystihuje duch a podstatu éry sexuálnej revolúcie.

Eterický olej pačuli sa s obľubou používa ako dezodorant a repelent. Široko sa používa aj v kozmetike a parfumérii. Vyznačuje sa dlhotrvajúcou základnou vôňou, a preto je vynikajúcim prírodným fixačným prostriedkom.

Český botanický názov: Pačuli Anglický názov: Patchouli Latinský názov: Pogostemon cablin Krajina pôvodu: Indonézia