Neohodnotené

TOMATOVÝ OLEJ

Objavte silu antioxidantov. Paradajkový olej je ideálny pre zrelú, poškodenú a problematickú pleť.
Variant
Dodanie do 10 dní (1 ks) Dodanie do 10 dní (1 ks) Zvoľte variant
Kód: 7000000210000034 7000000200500016 Zvoľte variant
€51,97 / ks €5,40 / ks od €5,40 / ks
Kategória: Kozmetické oleje

Rajče robí zázraky nielen v tele, ale aj na pokožke

Základné znalosti sú, keď viete, že paradajka je jedným z druhov ovocia. Múdrosť je potom, keď sa paradajkový olej stane súčasťou vašej rutinnej starostlivosti o pleť. Koniec koncov, silné účinky týchto plodov robia pre vašu pleť doslova zázraky.

Zodpovednosť za túto schopnosť nesie predovšetkým jeden z najčastejšie spomínaných antioxidantov, lykopén, ktorý je schopným pomocníkom v boji proti voľným radikálom. Okrem toho chráni pred negatívnymi účinkami UV žiarenia a s ním úzko súvisiacim predčasným starnutím pokožky.Dávka antioxidantov A, C, E, minerálov a stopových prvkov z paradajok má na pokožku rozjasňujúci a obnovujúci účinok. Kyslosť týchto plodov vyrovnáva hladinu pH v pokožke, čím zabraňuje hromadeniu baktérií a odumretých kožných buniek.

 

Skvelý pomocník v boji proti problematickej pleti

Astringentné (sťahujúce) účinky paradajkového oleja pomáhajú redukovať nadbytočný maz, čím znižujú pravdepodobnosť vzniku nedokonalostí, ako sú akné a pupienky. Rajčinový olej BEWIT je preto skvelým pomocníkom aj pri problematickej pleti.

 

Prínosy, ktoré môže mať paradajkový olej pre vašu pokožku a telo

  • rozjasňuje, vyrovnáva pH pokožky a má sťahujúce (vypínajúce) vlastnosti
  • Rýchlo sa vstrebáva a nevytvára mastný vzhľad
  • Vhodné pre všetky typy pleti, najmä pre zrelú, problematickú a poškodenú pleť
  • Redukcia prebytočného kožného mazu, odstránenie odumretých kožných buniek a čistenie pórov
  • Lykopén pomáha bojovať proti voľným radikálom, UV žiareniu a starnutiu pokožky
  • Používa sa ako nosný olej pre "BEWIT esenciálne oleje":[https://bewit.love/jednodruhove-prirodni-esencialni-oleje/] - miešanie predlžuje čas postupného vstrebávania esenciálneho oleja
  • Kombinácia s "BEWIT esenciálnymi vodami":[https://bewit.love/esencialni-vody/] na zabezpečenie hĺbkovej hydratácie a rovnováhy pokožky
  • Má revitalizačný účinok

 

História

Veľkosť hrášku a dlhá cesta z Južnej Ameriky do južnej Európy

Hrášok jedlý (Solanum lycopersicum) pochádza z Južnej Ameriky, kde divoké odrody dorastali do veľkosti hrachu. Aztékovia tieto odrody hojne používali pri varení. Do Európy sa paradajky dostali až v 16. storočí, keď Mexiko kolonizovali Španieli. Konkrétne v španielskej a talianskej kuchyni.

Ve Francúzsku a severnej Európe sa tomat pestoval ako okrasná rastlina, pretože ho botanici klasifikovali ako baklažán, ktorý je príbuzný jedovatej belladone. K tomuto presvedčeniu prispela aj skutočnosť, že nezrelé plody paradajok sú jedovaté.

 

Pôvod: India

Paradajka je vytrvalá bylina, ktorá sa pestuje pre svoje dužinaté plody. Vyznačuje sa širokou klimatickou toleranciou - preto sa pestuje v tropických aj miernych oblastiach, kde však dosahuje nižší rast."

 

Skladba

Olej zo semien lycopersicum

 

Návod na použitie

Doprajte svojej pokožke, krku a celému telu luxusnú starostlivosť

Používajte na čistú pleť, krk a telo ako súčasť svojej rutinnej starostlivosti o pleť. Pre kompletnú starostlivosť a obnovenie ochrannej hydrolipidovej bariéry kombinujte s našimi luxusnými "BEWIT esenciálnymi vodami":[https://bewit.love/esencialni-vody/].

Marančový olej je vhodný aj ako základný olej do kozmetických prípravkov - kombináciou s "BEWIT esenciálnym olejom":[https://bewit.love/jednodruhove-prirodni-esencialni-oleje/] môžete koncentráciu zriediť presne podľa vašich potrieb a predĺžiť čas vstrebávania samotného esenciálneho oleja. Olej môžete pridať aj do masiek na tvár a vlasových zábalov.

 

Zdroje

[1] Cooperstone a kol. Paradajky chránia pred vznikom karcinómu keratinocytov indukovaného UV žiarením prostredníctvom metabolických zmien. Scientific Reports 7. 2017 článok č, 5106.