Neohodnotené

Rasca

Teplá, mierne pižmovo-korenistá vôňa radí esenciálny olej z rímskej rasce medzi afrodiziaká.
Variant
Dodanie do 10 dní (2 ks) Dodanie do 10 dní (2 ks) Dodanie do 10 dní (2 ks) Zvoľte variant
Kód: 1000000100150015 1000000100050015 1000000100990015 Zvoľte variant
€19,15 / ks €9,38 / ks €1,91 / ks od €1,91 / ks

Táto rastlina, ktorá pochádza z Egypta, ale od staroveku sa pestuje v Španielsku, Francúzsku a Rusku, je známa aj pod názvom "nepravý aníz". Je to pol metra vysoká bylina s tmavozelenými listami a drobnými bielymi ružovkastými kvetmi a drobnými semenami. Toto korenie je známe aj pod názvom indická rasca alebo jeera.

Na psychologickej úrovni rascový esenciálny olej obnovuje našu schopnosť sústrediť sa. Používa sa na rýchle riešenia v situáciách, keď hrozí strata psychickej stability a odolnosti, pretože vyvoláva pocit bezpečia. Podporuje pevné odhodlanie a dôvernú oddanosť.

V kozmetike má rascová esencia svoje miesto ako voňavá zložka mydiel, kolínskych a parfumov. V potravinárskom priemysle sa zase používa ako ochucovadlo mäsa a rôznych omáčok. Olej nie je toxický a nedráždi.

Český botanický názov: Kmín
Anglický názov: Cumin Latinský názov: Cuminum cyminum Krajina pôvodu: India

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie