Neohodnotené

Palisander

Lákavá vôňa oleja z ružového dreva sa používa najmä v parfumérskom priemysle, je svieža, kvetinová, s nádhernými drevitými a ľahkými korenistými tónmi. Dodáva pocit šťastia a sily, pomáha uvoľniť sa a zbaviť sa stresu a duševného chaosu.
Variant
Dodanie do 10 dní (1 ks) Dodanie do 10 dní (1 ks) Dodanie do 10 dní (1 ks) Zvoľte variant
Kód: 1000000100150052 1000000100050052 1000000100990052 Zvoľte variant
€30,47 / ks €14,93 / ks €1,91 / ks od €1,91 / ks

100% čistý ružový olej

Rozchodnicový olej sa získava zo stále zeleného stromu Aniba rosaeodora, ktorý pochádza z Peru a Brazílie. Ružové drevo, nazývané aj "bois de rose", patrí spolu s gáfrom, škoricou a kasiou medzi vavrínovité rastliny. Tento strom môže vyrásť až do výšky 40 metrov. Má červenkastú kôru so žltými kvetmi.

Eterický olej z ružového dreva sa získava z kôstok, ktoré sa destilujú. Má teplú, drevitú, korenistú, kvetinovú, ovocnú a povzbudzujúcu vôňu. Mal by sa používať šetrne a s rešpektom, pretože ho nie je veľa. Nachádza početné uplatnenie v kozmetickom a parfumérskom priemysle.

Mierny smútok

Má sladkú, jemnú kvetinovú vôňu, ktorá môže pomôcť zmierniť smútok a sklamanie alebo zvýšiť pozitivitu k životu. Éterický olej z ružového dreva dokáže uvoľniť a ukľudniť myseľ a zmysly.

Meditácia

Svojimi vlastnosťami napomáha duchovným a meditačným aktivitám. Jeho svieža vôňa pomáha zmierniť pocity letargie, únavy a stresu.

Deodorant

Tento olej má veľmi príjemnú vôňu, ktorá je osviežujúca.

Afrodiziakum

Môže byť účinný pre tých, ktorí zabudli na sex kvôli pracovnému stresu, veľkému pracovnému zaťaženiu a starostiam.

Ochrana pokožky

Uvádza sa, že má antivírusové, antibakteriálne a antimykotické vlastnosti. Olej dokáže zabrániť kožným problémom, ako sú akné, pigmentové škvrny, jazvy, pupienky a čierne bodky. Môže byť účinný v niektorých z nasledujúcich uvedených výhod: Regeneruje pokožku, spomaľuje príznaky starnutia a dodáva pokožke mladistvý vzhľad. Pravidelné používanie je dobrou voľbou pre hladšiu pokožku. Pomáha pri problematickej pleti - napríklad pri **akné .

Prírodný repelent

Prítomnosť insekticídnych vlastností môže pomôcť proti všiam, blchám, štetkám, komárom a mravcom.

 

Výhody ružového oleja

  • Môže mať ukľudňujúci a relaxačný účinok.

  • Dáva pocity šťastia a sily.

  • Môže byť prostriedkom prvej pomoci pri odreninách a uštipnutí hmyzom.

  • Môže pomôcť pri impotencii, vzbudiť sexuálnu túžbu.

  • Má kozmetické regeneračné vlastnosti, ktoré pomáhajú predchádzať vráskam a predčasnému starnutiu.

  • Je to účinný repelent proti hmyzu, odpudzuje komáre, mravce.

  • Môže sa používať na zníženie výskytu pupienkov a čiernych bodiek na pokožke.

  • Dobre sa mieša s ďalšími olejmi z dreva, citrusov, korenín, bylín a kvetov.

  • Doplňte "BEWIT EROS" esenciálnym olejom:[https://bewit.love/produkt/eros/], ktorý podporí vašu spontánnosť, predstavivosť a inšpiráciu, uvoľní a zároveň povzbudí.

  • Ak potrebujete podporiť svoju ženskosť, pridajte do svojho každodenného rituálu "BEWIT PRAWTEIN MOON":[https://bewit.love/produkt/prawtein-moon/] alebo "BEWIT PRAWTEIN WOFERT":[https://bewit.love/produkt/prawtein-wofert/].

  • Na aplikáciu na pokožku zrieďte éterický olej z ružového dreva s "BEWIT rastlinnými olejmi lisovanými za studena":[https://bewit.love/prirodni-za-studena-lisovane-oleje/].

  • Stante sa autorom a namiešajte si ideálny prípravok prispôsobený potrebám vašej pokožky s "BEWIT Essential Base Oil":[https://bewit.love/produkt/essential-base-oil-200ml/].

  • Doplnenie ošetrenia pokožky esenciálnym olejom z ružového dreva o "BEWIT esenciálny olej":[https://bewit.love/esencialni-vody/] nosný olej zanechá vašu pokožku hydratovanejšiu, zjemnenú a spoločná práca môže pomôcť vašej pokožke rýchlejšie sa zahojiť a upokojiť. Táto synergia je obzvlášť vhodná pre precitlivenú, aknóznu a ekzematickú pleť. Esenciálna voda je vhodná na čistenie pleti.

  • Pridaním esenciálneho oleja z ružového dreva do základového esenciálneho oleja BEWIT s "mätou":[https://bewit.love/produkt/mata-peprna/], alebo "citronelou":[https://bewit.love/produkt/citronela/], alebo "citrónovou trávou":[https://bewit.love/produkt/citronova-trava/] vykúzlite jedinečnú osviežujúcu zmes.

  • Pridajte esenciálny olej do vody vo vani alebo ho použite v sprche. Po aspoň trojminútovom namáčaní v sprche zastavte vodu, nakvapkajte niekoľko kvapiek oleja do nosného oleja v dlani a rozotrite si ho po celom mokrom tele. Olej prenikne do pokožky veľmi rýchlo, ak chcete, môžete ho na záver opláchnuť.

  • Pridajte jednu alebo dve kvapky do svojho obľúbeného krému, jednu alebo dve kvapky do obľúbeného osviežovača a užívajte si jeho protivráskové účinky, pre pokožku, ktorá stratila pružnosť alebo ochabla po chorobe či strate hmotnosti.

 

POHĽAD DO HISTÓRIE ROSE TREE

BOIS DE ROSE = palisander

Francúzsky názov bois de rose, doslovne preložený ako "ružové drevo", bol daný éterickému oleju, aby sa predišlo zámene so skutočným ružovým drevom. V Brazílii je známy ako oleo de Pau-Rosa. Domorodci v Amazónii používali kôru pre jej liečivé účinky. Vo všeobecnosti je éterický olej známy svojimi účinkami na pokožku, proti vráskam, striám a jazvám. Tento strom bol objavený v roku 1925 v amazonskom pralese. Odvtedy sa nadmerne využíval, až sa ho v 60. rokoch 20. storočia vyrúbalo ročne päťdesiattisíc ton.

Ohrozené druhy

Na Madagaskare toto bezuzdné využívanie spôsobilo škandál a jeho vývoz bol zakázaný. Ako ohrozený druh je teraz palisander chránený Medzinárodnou úniou na ochranu prírody (IUCN).

 

UŠENIE

[1] www. healthbenefitstimes .com/rosewood-essential-oil [2]GAUTAM, Nandini, Anil K. MANTHA a Sunil MITTAL. Esenciálne oleje a ich zložky ako protinádorové látky: Mechanistický pohľad. BioMed Research International [online]. 2014, 2014, 1-23 [cit. 2021-7-12]. ISSN 2314-6133. Dostupné z: doi:10.1155/2014/154106 [3]SŒUR, Jérémie, Laurent MARROT, Philippe PEREZ, et al. Selektívna cytotoxicita silice Aniba rosaeodora voči bunkám epidermoidného karcinómu prostredníctvom indukcie apoptózy. [4]Mutation Research/Genetic Toxicology and Environmental Mutagenesis [online]. 2011, 718(1-2), 24-32 [cit. 2021-7-12]. ISSN 13835718. Dostupné z: doi:10.1016/j.mrgentox.2010.10.009 [5]https ://ncit.nci.nih.gov/ncitbrowser/pages/concept_details.jsf?dictionary=NCI%20Thesaurus&code=C72203

 

Český botanický názov: Palisander anglický názov: Rosewood Latinský názov: Aniba rosaeodora Metóda výroby: Destilácia parou Použitá časť rastliny: Drevná štiepka Krajina pôvodu: Brazília

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie