Neohodnotené

OLEJ SACHA INCHI

Olej Sacha Inchi je poklad z amazonskej džungle. Je vhodný najmä pre suchú, zrelú a problematickú pleť.
Variant
Dodanie do 10 dní (1 ks) Dodanie do 10 dní (1 ks) Zvoľte variant
Kód: 7000000210000035 7000000200500022 Zvoľte variant
€96,40 / ks €7,74 / ks od €7,74 / ks
Kategória: Kozmetické oleje

"Horské orechy" ukryté v hlbinách amazonského pralesa

Olej zo Sacha Inchi sa lisuje za studena zo semien, známych aj ako "horské orechy", ktoré sa ukrývajú v plodoch v tvare hviezdy. Ako napovedá indický názov, rastlina má exotický pôvod. Tieto úžasné orechy boli dlho ukryté v amazonskom pralese, kde ich silu a účinky domorodí dedinčania hojne využívali už tisíce rokov - poznali ich dokonca už starí Inkovia.

 

Všetko, čo potrebujete pre svoju krásu

V našej krajine sa o tomto zázraku z rastlinnej ríše začína hovoriť v superlatívoch až teraz, keď zažíva svoj rozmach. A niet divu, pretože jeho zloženie obsahuje všetko, čo potrebujete pre svoju krásu. Je napríklad jedným z najväčších zdrojov omega mastných kyselín, ktoré pomáhajú obnoviť prirodzenú kožnú bariéru a podporujú zdravší a mladistvejší vzhľad pokožky.

Okrem toho podporuje pokožku svojimi ukľudňujúcimi a protizápalovými vlastnosťami.

Tento ľahký a zároveň nekomedogénny olej vykazuje aj antibakteriálne a adstringentné (sťahujúce) účinky, vďaka čomu sa výborne hodí na ošetrenie pleti s akné a inými nepravidelnosťami.

Takisto je veľmi starostlivý vďaka svojim antioxidačným účinkom, ktoré chránia pleť pred negatívnymi vplyvmi prostredia. Obsiahnuté fytosteroly zabraňujú dehydratácii a zmierňujú svrbenie a nepríjemné napätie[3]

 

Doprajte svojim vlasom prvotriednu starostlivosť

Vmasírovaním oleja zjemníte pokožku hlavy, dokonale ju hydratujete a posilníte. Môžete ho použiť aj ako masážny olej. Olej jednoducho zohrejte v rukách a jemne ho vmasírujte do celého tela. Tým sa prebudí harmonizujúca energia, ktorá sa dostane aj do vašej mysle.

 

Prínosy oleja Sacha Inchi pre vašu pokožku a telo

  • Hĺbkovo hydratuje, upokojuje a zjemňuje pokožku
  • Inhibuje transepidermálnu stratu vody (TEWL) a dodáva pokožke pružnosť
  • Upokojuje suchú a podráždenú pokožku
  • Je nekomedogénny (neucpáva póry), má sťahujúce, antibakteriálne a protizápalové vlastnosti
  • Rýchlo sa vstrebáva, nevytvára mastný vzhľad a reguluje správnu tvorbu kožného mazu
  • Pestuje pokožku hlavy, dodáva vlasom a nechtom silu
  • Vynikajúci aj ako masážny olej
  • Je vhodný pre všetky typy pleti, najmä pre zápalovú, starnúcu a dehydrovanú pleť
  • Používa sa ako nosný olej pre "BEWIT esenciálne oleje":[https://bewit.love/jednodruhove-prirodni-esencialni-oleje/] - miešanie predlžuje čas postupného vstrebávania esenciálneho oleja
  • Kombinácia s "BEWIT esenciálnymi vodami":[https://bewit.love/esencialni-vody/] na zabezpečenie hĺbkovej hydratácie a rovnováhy pokožky

 

História

Olej Saša Inči používali starí Inkovia už pred 3 000 rokmi

Sacha Inchi (Plukenetia volubilis) je popínavá rastlina pochádzajúca z juhoamerickej Amazónie. Blahodarné účinky tejto rastliny využívali už starí Inkovia v peruánskych dažďových pralesoch pred 3 000 rokmi.

 

Pôvod: Peru

Plodiny rastliny vyzerajú ako šesťcípe hviezdice. Vo vnútri obsahujú semená, ktoré vzhľadom aj chuťou pripomínajú klasické orechy. Tieto "horské orechy", ako sa im inak hovorí, sú cenené najmä pre bohatý obsah esenciálnych mastných kyselín.

 

Skladba

Olej zo semien Plukenetia Volubilis

 

Návod na použitie

Doprajte svojej pokožke, krku a celému telu luxusnú starostlivosť

Používajte na čistú pleť, krk a telo ako súčasť svojej rutinnej starostlivosti o pleť. Pre kompletnú starostlivosť a obnovenie ochrannej hydrolipidovej bariéry kombinujte s našimi luxusnými "BEWIT esenciálnymi vodami":[https://bewit.love/esencialni-vody/].

Olej Sacha Inchi je vhodný aj ako základný olej do kozmetických prípravkov - kombináciou s "esenciálnym olejom BEWIT":[https://bewit.love/jednodruhove-prirodni-esencialni-oleje/] môžete koncentráciu zriediť presne podľa svojich potrieb a predĺžiť čas vstrebávania samotného esenciálneho oleja. Olej môžete pridať aj do masiek na tvár a zábalov na vlasy.

 

Zdroje

[1] HANSSEN, Hans-Peter Hans-Peter a Markus SCHMITZ-HÜBSCH. Oriešky a semená v prevencii zdravia a chorôb. 2011, 991-994. ISBN 9780123756886.

[2] GONZALEZ-ASPAJO, German, Haouaria BELKHELFA, Laïla HADDIOUI-HBABI, Geneviève BOURDY a Eric DEHARO. Sacha Inchi Oil (Plukenetia volubilis L.), vplyv na adherenciu Staphylococus aureus k explantátu ľudskej kože a keratinocytom in vitro. Journal of Ethnopharmacology.2015, 171, 330-334.ISSN 03788741.

[3] Sunan Wang et al. Sacha inchi (Plukenetia volubilis L.): nutričné zloženie, biologická aktivita a využitie. Food Chemistry. 2018. vol. 265, 316-328.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie