Neohodnotené

TAMANU OIL

Tamanu olej - zelené zlato na lokálne ošetrenie obzvlášť podráždenej pokožky.
Dodanie do 10 dní (1 ks)
Kód: 7000000200500026
€5,99 / ks
Kategória: Kozmetické oleje
Varianta: 50 ml

Exotická starostlivosť, ktorá sa stala tajomstvom krásy žien nielen v Polynézii

Pre emergentnú zelenú farbu oleja tamanu, ktorý sa lisuje zo slnkom sušených jadier plodov odolného stromu kalabaš, a rovnako pre jeho pozoruhodné vlastnosti dali domorodé kultúry južného Pacifiku oleju tomanu názov "zelené zlato". A niet divu, pretože dávka cenných mastných kyselín, vitamínov a jedinečného neoflavonoidu urobí svoje.

Tento ošetrujúci olej s vôňou vlašských orechov má výnimočnú schopnosť celkovo upokojovať a hydratovať pokožku. Vďaka svojim hojivým, antibakteriálnym a protizápalovým vlastnostiam sa tradične používa na lokálne ošetrenie rôznych poranení kože, ako sú popáleniny, uštipnutie hmyzom, spálenie slnkom a na zápalové stavy (napr. akné).

 

Pomocou tohto pokladu môžete oklamať aj zákony času

Tamanu olej dokáže obnoviť pružnosť a pevnosť pokožky. Rýchlo sa vstrebáva a nezanecháva mastný film. Odporúča sa aj ako masážny olej. Jeho luxusné hydratačné vlastnosti sa s obľubou používajú v prípravkoch na vlasy, aby dodali vlasom lesk a vitalitu.

 

Prínosy tamanu oleja pre vašu pokožku a telo

  • Hĺbkovo hydratuje a upokojuje pokožku
  • Pretože má protizápalové vlastnosti, môžete ho použiť na suchú a zapálenú pokožku
  • Je vhodný na ošetrenie zapálenej pokožky (napr. akné)
  • Zlepšuje kvalitu vlasov a upokojuje pokožku hlavy
  • Možno použiť ako masážny olej
  • Používa sa ako nosný olej pre "BEWIT esenciálne oleje":[https://bewit.love/jednodruhove-prirodni-esencialni-oleje/] - miešanie predlžuje čas postupného vstrebávania esenciálneho oleja
  • Kombinácia s "BEWIT esenciálnymi vodami":[https://bewit.love/esencialni-vody/] na zabezpečenie hĺbkovej hydratácie a rovnováhy pokožky

 

História

Predtým ako palivo. Tamanu olej má dnes významné miesto v kozmetike

Tamanu olej, označovaný aj ako olej Foraha alebo "zelené zlato", sa lisuje z plodov stromu Callophyllum inophyllum. Názov je odvodený od latinského výrazu pre "krásny list". Pred konverziou Polynézanov na kresťanstvo sa tieto stromy Tamanu považovali za posvätné.

Pôvod stromov je v juhovýchodnej Ázii. Vyskytujú sa však aj v Thajsku, Vietname, Mjanmarsku, Malajzii, južnej Indii, na Srí Lanke a na mnohých ostrovoch Melanézie a Polynézie. V minulosti slúžil ako palivo. Dnes má tamanu olej dôležité miesto v kozmetickom svete. Domorodí obyvatelia ho už tisíce rokov tradične používajú na upokojenie problematických stavov pokožky alebo dokonca na prevenciu telesného zápachu a zápachu nôh.

 

Pôvod: Vietnam

Tamanu olej podobne ako kokosový olej tuhne pri teplotách do 20 °C. Získava sa z jadier plodov sušených na slnku lisovaním za studena. Vyznačuje sa zemitou vôňou s orieškovými tónmi.

 

Skladba

Olej zo semien Calophyllum Inophyllum

 

Návod na použitie

Doprajte svojej pokožke, krku a celému telu luxusnú starostlivosť

Používajte na čistú pleť, krk a telo ako súčasť svojej rutinnej starostlivosti o pleť. Pre kompletnú starostlivosť a obnovenie ochrannej hydrolipidovej bariéry kombinujte s našimi luxusnými "BEWIT esenciálnymi vodami":[https://bewit.love/esencialni-vody/].

Tamanuový olej je vhodný aj ako základný olej do kozmetických prípravkov - kombináciou s "BEWIT esenciálnym olejom":[https://bewit.love/jednodruhove-prirodni-esencialni-oleje/] môžete koncentráciu zriediť presne podľa vašich potrieb a predĺžiť čas vstrebávania samotného esenciálneho oleja. Olej môžete pridať aj do masiek na tvár a vlasových zábalov.

 

Zdroje

[1] LÉGUILLIER, Teddy, Marylin LECSÖ-BORNET, Christelle LÉMUS, et al. Hojenie rán a antibakteriálna aktivita piatich etnomedicínskych olejov Calophyllum inophyllum: alternatívna terapeutická stratégia liečby infikovaných rán. PLoS ONE. 2015, 10(9), 1-20. ISSN 19326203.

[2] Porovnávacie štúdie vybraných rastlín Calophyllum z hľadiska ich protizápalových vlastností. Pharmacognosy Magazine . 2019, 15(60), 135-139. ISSN 09731296.

[3] PHILA, Raharivelomanana, Ansel JEAN-LUC, Lupo ELISE, et al. Tamanu olej a aktívne vlastnosti pokožky: od tradičného po moderné kozmetické použitie. Oilseeds and fats, crops and lipids. 2018, 25(5), D504. ISSN 22726977.

[4] DWECK, A. C. a T. MEADOWS. Tamanu (Calophyllum inophyllum) - africký, ázijský, polynézsky a tichomorský Panacea. International Journal of Cosmetic Science. 2002, 24(6), 341-341. ISSN 01425463.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie